Welkom en Introductie

Welkom bij de online modules van Het Relatie Atelier. Mijn naam is Tijn Verhoeven, relatietherapeut en oprichter van Het Relatie Atelier. Het Relatie Atelier biedt relatietherapie gericht op duurzame groei, (waar nodig) diepgaand zodat de groei ook echt blijvend is en zo eenvoudig mogelijk zodat je het makkelijk toe kunt passen. En het gaat om de liefdesrelatie, dus naast leren praten met elkaar en bijvoorbeeld op een goeie manier ruziemaken vormen ook intimiteit en seksualiteit onderdeel van het programma.

Honderd bloemen mogen bloeien……

…..maar in een woud van droomgewassen,

stenen wortels, stalen webben,

tochtig labyrint van woorden,

woont een mens,

op brekebenen,

lelie van het veld,

met ogen tranend bijna blind van zoeken

naar een plek die water geeft

Huub Oosterhuis

Welkom en Introductie

De relatie met je partner is ongelooflijk belangrijk voor hoe gelukkig je je voelt. Gaat deze relatie goed dan kun je alles aan en maakt het minder uit als iets anders even tegenzit. Is de relatie met je partner niet goed dan kost dat heel veel energie, is alles minder leuk en kan dat je heel veel zorgen geven. Voor mij is kunnen hebben van een fijne relatie vaak ook een belangrijke reden geweest om met mezelf aan de slag te gaan. De essentie van al mijn eigen persoonlijke lessen en alles wat ik geleerd heb over relaties heb ik samengebracht in deze online lessen.  Zodat iedereen een gelukkige en fijne relatie kan hebben, met een beetje hulp. Dat is mijn passie en visie: iedereen een fijne en gelukkige liefdesrelatie die zich blijft verdiepen.

 

Het is voor mij een voorrecht om stellen en individuen op dit gebied te mogen begeleiden. Ik hoor het dan ook graag als er iets is waar je mee zit. Dat kan gaan over jou persoonlijk, over jullie relatie of bijvoorbeeld over de online lessen. Schroom niet en stuur gerust een mailtje.

Overigens heb ik het in de online lessen over je en jullie door elkaar heen omdat sommige mensen de lessen alleen volgen en sommige stellen samen de video’s doornemen. En als de sekse relevant is, heb ik het over mannen en vrouwen en stellen die bestaan uit mannen en vrouwen omdat dat het meeste voorkomt. Uiteraard ben ik me er van bewust dat allerlei soorten relaties bestaan en dat mensen ook verschillende gender identificaties kunnen hebben. Alle soorten relaties en alle identificaties zijn wat mij betreft helemaal goed maar te tijdrovend om steeds allemaal te benoemen.

Super goed dat jullie met je relatie aan de slag gaan. In deze introductie module staan we stil bij de volgende onderwerpen:

 • Welkom en Introductie
 • Jullie reis naar een fantastische relatie
 • Wat jullie moeten doen om te bereiken wat je wilt
 • Wat mag je van het traject verwachten?

De inhoud van het online programma Leve de Liefde

Het online programma is zo opgebouwd dat jullie eerst werken aan een veilige en fijne basis zodat er een fundament is waarop intimiteit en seksualiteit kunnen groeien. Het bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Welkom en Introductie
 • Module 1: ken jezelf
 • Module 2: doorbreek jullie patronen
 • Module 3: ruziën zodat de liefde wint
 • Module 4: intimiteit en verbonden seksualiteit
 • Module 5: de liefde blijven vieren

 

Module 1: ken jezelf

Je bent zelf het middelpunt van je leven en je kunt alleen jezelf veranderen. Door je eigen patronen te kennen en daar anders mee om te gaan gaat je partner ook anders reageren. De basis van jullie relatie is jouw relatie met jezelf, daarom gaan we daar in de eerste liefdesles mee aan de slag.

 

Module 2: doorbreek jullie patronen

De tweede liefdesles gaat over liefde en hechting. Wat is liefde eigenlijk en hoe je dat laten stromen? Hoe speelt de hechting daarin een rol?

 

Module 3: ruziën zodat de relatie wint

Zonder ruzie gaat het niet omdat je allebei verschillend bent. De ruzie is dan ook niet het probleem. Wat wel het probleem is, is de verwijdering die ontstaat door de ruzie. In deze les ontdekken jullie de liefdesstrijd. Zo strijden dat de relatie wint.

 

Module 4: intimiteit en verbonden seksualiteit

Natuurlijk hartstikke fijn als alle praktische zaken goed gaan maar een relatie krijgt pas echt betekenis als er intimiteit is. Als jullie elkaars binnenwereld mogen kennen, als je elkaar mag (aan)raken op allerlei manieren. En hoe seks wél een bron van plezier wordt, bijvoorbeeld met we-time.

 

Module 5: de liefde blijven vieren

Niet alleen tijdens het programma moet jullie relatie bloeien, ook daarna. In deze les ontdekken jullie hoe dat kan en wat daarvoor nodig is.

 

De opbouw per module

De lessen kun je individueel of samen bekijken. Elk onderdeel bevat oefeningen. Dat kunnen verschillende oefeningen zijn:

 • Een schrijfoefening
 • Een gespreksoefening
 • Een lijfoefening

De belangrijkste oefeningen worden aangeduid met een ster.

Daarnaast is er ook bonusmateriaal. Extra informatie, links naar inspirerende en informatieve filmpjes of interessante oefeningen die jullie kunnen doen.

Zoals het bekijken van dit filmpje van Anthony Robbins waarin hij een jongeman coacht die twijfelt over zijn relatie.