De inhoud van het online programma Leve de Liefde

Ik geloof

Dat ik geen groter geschenk

Kan ontvangen

Dan door de ander

Te worden gezien

Te worden gehoord

Te worden begrepen

En aangeraakt

Het grootste geschenk

Dat ik kan geven

De ander te zien

Te horen, te begrijpen

En aan te raken

Wanneer dat gebeurt

Voel ik dat er contact is gelegd

 

Virginia Satir

 

De inhoud van het online programma Leve de Liefde

Het online programma is zo opgebouwd dat jullie eerst werken aan een veilige en fijne basis zodat er een fundament is waarop intimiteit en seksualiteit kunnen groeien. Het bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Welkom en Introductie
  • Module 1: ken jezelf
  • Module 2: doorbreek jullie patronen
  • Module 3: ruziën zodat de relatie wint
  • Module 4: intimiteit en verbonden seksualiteit
  • Module 5: verdiepen van seksualiteit
  • Afsluiting: de liefde blijven vieren

 

Module 1: ken jezelf

Je bent zelf het middelpunt van je leven en je kunt alleen jezelf veranderen. Door je eigen patronen te kennen en daar anders mee om te gaan gaat je partner ook anders reageren. De basis van jullie relatie is jouw relatie met jezelf, daarom gaan we daar in de eerste liefdesles mee aan de slag.

 

Module 2: doorbreek jullie patronen

De tweede liefdesles gaat over liefde en hechting. Wat is liefde eigenlijk en hoe je dat laten stromen? Hoe speelt de hechting daarin een rol?

 

Module 3: ruziën zodat de relatie wint

Zonder ruzie gaat het niet omdat je allebei verschillend bent. De ruzie is dan ook niet het probleem. Wat wel het probleem is, is de verwijdering die ontstaat door de ruzie. In deze les ontdekken jullie de liefdesstrijd. Zo strijden dat de relatie wint.

 

Module 4: intimiteit en verbonden seksualiteit

Natuurlijk hartstikke fijn als alle praktische zaken goed gaan maar een relatie krijgt pas echt betekenis als er intimiteit is. Als jullie elkaars binnenwereld mogen kennen, als je elkaar mag (aan)raken op allerlei manieren. De vierde liefdesles gaat over intimiteit.

 

Module 5: verdiepen van seksualiteit

In een liefdesrelatie kan seksualiteit zorgen voor ellende of een bron van plezier en energie zijn. We leren zo weinig over seksualiteit, ontdek in deze les meer over de verschillen tussen jullie. En hoe seks wél een bron van plezier wordt, bijvoorbeeld met we-time.

 

Afsluiting: de liefde blijven vieren

Niet alleen tijdens het programma moet jullie relatie bloeien, ook daarna. In deze les ontdekken jullie hoe dat kan en wat daarvoor nodig is.

 

De opbouw per module

De lessen kun je individueel of samen bekijken. Elk onderdeel bevat oefeningen. Dat kunnen verschillende oefeningen zijn:

  • Een schrijf oefening
  • Een gespreksoefening
  • Een lijfoefening

De meest belangrijke oefeningen bespreken we tijdens de sessies

Daarnaast is er vaak bonusmateriaal. Extra informatie, links naar inspirerende en informatieve filmpjes of interessante oefeningen die jullie kunnen doen.